stencil (4)

About

Η γέφυρα της γονεϊκότητας

Περπατώ περπατώ εις το δάσος όταν ο λύκος δεν είναι εδώ η μήπως είναι?

Πολλά τα χρόνια προσωπικής αναζήτησης και ανάλυσης για το αν η γονεϊκότητα είναι ένα μονοπάτι για μένα. Ένα μονοπάτι που μπορεί να είναι μαγικό αλλά δεν είναι πάντα στρωμένο με ροδοπέταλα. Μια απόφαση που τουλάχιστον με την δική μου ιδιοσυγκρασία ήθελε πολύ περισυλλογή και σκέψη, τόση που βυθίστηκα σε αυτήν και κόντεψα να ξεχαστώ.

Για κάποιους είναι το όνειρο ζωής, για κάποιους άλλους όχι και τόσο…και για κάποιους τρίτους σαν και μένα …ήταν ένα μεγάλο ερώτημα.!! Θα τα καταφέρω?

Θα έχω αρκετή υπομονή και δύναμη στα δύσκολα? Η θα με πάρει η μπάλα και η κατηφόρα…Φοβόμουν πολύ!!

Όταν τα καμπανάκια μέσα μου άρχισαν να χτυπάνε σαν τις καμπάνες της μητρόπολης, τότε πήρα μία βαθιά ανάσα και πάτησα παύση. Έβλεπα τον εαυτό μου να επαναλαμβάνω συμπεριφορές και μοτίβα που δεν αντιπροσώπευαν το τώρα μου, αλλά ένα παρελθόν που ήθελα να αφήσω πίσω. Εύκολο να το λες και δύσκολο να το υλοποιείς!

Ήθελα να αλλάξω!! Ήθελα να γίνω καλύτερη!! Για το παιδί μου αλλά και για την νέα γενιά ανθρώπων που δημιουργούμε ως γονείς. Κακά τα ψέματα, είμαστε συνδημιουργοί αυτής της κοινωνίας και αυτό ξεκινάει από τα σπίτια μας. Από τις βάσεις και τις αξίες που εμπνέουμε στα παιδιά μας.

Τελικά ναι!!! Ήθελα να γίνω γονέας!! Γιατί μητέρα αισθανόμουν έτσι και αλλιώς μέσα μου.

Οι γονείς λέει ο Τόμας Γκόρντον “Επικρίνονται αλλά δεν Εκπαιδεύονται”

Εκπαιδεύονται θα έλεγα εγώ, ασυναίσθητα μέσα από την αλληλουχία των γενεών. Οι γονείς μας και εμείς φέρουμε όλα τα όμορφα που μας δίδαξαν οι προγονοί μας αλλά κουβαλάμε και πολλά απαρχαιωμένα και λανθασμένα μοτίβα συμπεριφορών, που δεν μπήκαμε ποτέ στον κόπο να αναρωτηθούμε γιατί τα ακολουθούμε.

Έτσι και εγώ περίπου 6 χρόνια πριν αποφάσισα να ξεκαθαρίσω ποια από αυτά τα γονεϊκά μοτίβα θέλω να κρατήσω και ποια να αντικαταστήσω. Ήταν ένα πολύ δύσκολο μονοπάτι και ακόμα είναι, γιατί η προσωπική εξέλιξη δεν τελειώνει ποτέ.

Μετά τα 12 χρόνια αφοσίωσης μου στην διδασκαλία της γιόγκα ένα ακόμα γεφυράκι άνοιξε μέσα στο δάσος του μυαλού μου.

Μαμά γιατί έχεις τόσο μεγάλα αυτιά?

Σπούδασα Συμβουλευτική Ψυχολογία με Προσωποκεντρική κατεύθυνση και αυτό με βοήθησε να ακούω καλύτερα τους άλλους.

Μαμά γιατί έχεις τόσο μεγάλα μάτια?

Εκπαιδευτικά στο σύστημα του “Αποτελεσματικού Γονέα” που με βοήθησε να βλέπω καλύτερα και με άλλο μάτι τον Γονεϊκό ρόλο αλλά και να ερμηνεύω καλύτερα τις αντιδράσεις των παιδιών.

Σήμερα έχω την χαρά να βοηθώ υπέροχους γονείς με μεγάλη εσωτερική θέληση για αλλαγή και όραμα να συνδημιουργήσουμε την νέα γενιά ανθρώπων.

Μαμά γιατί έχεις τόσο μεγάλα δόντια?

Το YogiMother Community* και εγώ σας προσκαλούμε στα σεμινάρια του Αποτελεσματικού Γονέα. Ελάτε να μάθουμε πως να μην γινόμαστε κοφτεροί για την σχέση και πως να μην την τραυματίζουμε. Να μάθουμε πώς να επικοινωνούμε καλύτερα με τα παιδιά μας, ωστε να έχουμε ζεστές και αρμονικές σχέσεις. Να γίνουμε μία ωραία παρέα που θα αλληλοϋποστηριζόμαστε σε όλα τα επίπεδα.!!

Δεν χρειάζεται να τα κάνουμε όλα μόνοι μας!!!

Με απέραντη αγάπη και κατανόηση.

Vicky Woods

Εσύ είσαι μέλος του

YogiMother Community!

Εδώ στηρίζουμε ο ένας τον άλλον και μαθαίνουμε χρήσιμες πληροφορίες μέσα από άρθρα, βίντεο, σεμινάρια και κύκλους γονέων.